top of page

De eerste stap naar het toelaten van ZELFLIEFDE


Dit is iets dat je moet leren loslaten

Kritiek

Stel je voor... Je zit ergens op een bankje een ijsje te eten. Je zit daar lekker op een net geen onzichtbare plaats. Niet iedereen ziet jou, maar jij kan naar iedereen kijken die voorbijkomt. Net zoals die mevrouw die voorbij stapt met haar knalgele broek, met daar rode schoenen onder en dan nog eens een paarse T-shirt aan. Welke gedachten gaan door jou hoofd?

Waarschijnlijk veel kritiek dat dit kleuren zijn die jij nooit zou dragen. Het trekt op niks. Hoe durft die vrouw zo buiten te komen?  Misschien zullen er nog wel dingen nu in jouw opkomen om kritiek te geven. Maar na de kritiek volgen direct de vooroordelen.

Vooroordelen

De vooroordelen die we dan vaak in deze situatie zouden kunnen tegenkomen. Wat voor iemand is dat? Dit ziet er mij een sociaal geval uit? Wat voor een slons is dit! En verder en verder...

Ik ga direct met de deur in huisvallen... Kritiek en vooroordelen zorgen ervoor dat je energie naar beneden gaat. Dit zorgt ervoor dat we minder contact maken met ons zelf en meer in ons hoofd gaan zitten. Wanneer je in deze fase zit en je laat niet los, gaat dit direct als een boemerang terug naar jou keren.

Gevolgen

Onze zelfliefde gaat direct naar beneden. Dit heeft ook effect op onze eigenwaarden. Wanneer dit proces blijft aanhouden en steeds sterker wordt gaat dit ook jouw zelfvertrouwen naar benden krijgen. Voor je het beseft zit je in vicieuze cirkel waar het steeds moeilijker is om uit te stappen. Maar niet onmogelijk is!

Na loslaten komt meer balans

Wanneer je bewust wordt van de kritiek en de vooroordelen, heb je de grootste stap gezet. De volgende stap is jezelf in anderen proberen herkennen en te beseffen dat ook zij graag gezien worden. Een dochter/een zoon is van iemand anders. Deze persoon kan ook ziek worden, gelukkig zijn en nog zoveel meer! Je gaat dus compassie creëren en zo raak je jouw hart aan. Je zit dus niet meer in je hoofd maar in je hart.

Dit is dus de oplossing: 'Werk vanuit je hart en denk met je hart'.

Als dit in balans blijft stroomt de liefde zowel in het ontvangen van anderen als van jezelf.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page