top of page

Stap voor Stap naar de kernMet dit artikel wil ik de stappen nog eens extra bespreken om jullie echt duidelijk te maken wat er allemaal gebeurd om je lichaam en je geest te bevrijden door emoties en gevoelens die ervoor zorgen dat je pijn hebt, je niet lekker in je vel voelt of dat je niet het droomleven hebt waar je al kinds af aan al naar verlangt.


Wanneer je bij mij voor een EFT-sessie komt houden we een kort inleidend gesprek en daarna komen volgende stappen aanbod:

Stap 1: Je kijkt naar je gevoel

Wanneer we een EFT behandeling starten is het eerste wat er gevraagd wordt: “Wat voel je als je aan je probleem/situatie denkt?”


Je beschrijft wat je voelt.


Daarna wordt er gevraagd of je op dat specifiek gevoel een score kunt geven van 0 tot 10.

Op een schaal wilt dit zeggen: 0 is niks en 10 is heel erg.


Na het vaststellen van de huidige score begint het echte werk.

Stap 2: Je neemt het vast

Bij deze stap beginnen we aan de tikprocedure en zeggen we erbij: “Ondanks ik met dit probleem/deze situatie zit aanvaard ik mezelf helemaal. (dit is op deze zijkant van ons hand.)


We herhalen dit enkele malen en gaan daarna verder tikken op bepaalde punten in het gezicht.


Bij deze punten gaan we zeggen hoe je je voelt, wat je voelt, waar je het voelt en wat het probleem of deze specifieke situatie met je doet.


We herhalen deze procedure enkele malen na elkaar en nemen diep adem.

Stap 3: Je lichaam ontspant

Je voelt ruimte, je voelt je lichter en rustiger (of misschien heb je nog een ander gevoel).


Er wordt opnieuw een score gemaakt met hoe je de situatie NU aanvoelt en gaan even kijken wat er in je lichaam veranderd is.


Daarna gaan we terug van start met een nieuwe tikprocedure en de dingen die nog niet goed aanvoelen.


In deze fase wordt er een energetische brug gebouwd, tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn en mogen we zeggen dat hier al sprake is van een helingsproces (of ook wel genezingsproces genoemd).

Stap 4: Je lichaam laat los

Wanneer de energetische brug mooi opgebouwd en sterk genoeg is, gaat het onderbewustzijn je herinneringen geven die verdrongen zaten. Dit kunnen beelden zijn, woorden, geuren, kleuren, gevoelens, emoties, enz…

Dit zijn weer de ideale tools om verder te werken met EFT en om al het negatieve errond uit je lichaam te halen.


Tijdens een EFT-sessie worden Stap 2, 3 en 4 constant herhaalt.

Stap 5: Je vergeet soms wat je probleem was

De bedoeling na een EFT-sessie is dat je veel meer ontspannen bent en rustiger. Je voelt dat er echt dingen zijn opgeruimd. Dit zijn de dingen die opgesloten zaten in je onderbewustzijn.


Doordat het onderbewustzijn de kans heeft gekregen om ruimte te creëren  (door het aanleggen van een energetische brug) voel je je veel beter en voel je echt dat je lichaam gewerkt heeft.


Het leuke is soms dat je niet goed meer weet wat je probleem was en je het soms thuis zou willen vertellen wat er allemaal gebeurt is. Maar de details ontglippen.


Wat is de reden?


Je probleem is niet meer (zo) belangrijk als een uur geleden.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page