top of page

Voor wat staat EFT nu?

Je hebt de techniek misschien al een paar keer voorbij zien komen of het is helemaal nieuw voor jou. Dan blijft waarschijnlijk nog altijd de vraag: Voor wat staat EFT nu eigenlijk? Wat mag ik verwachten van EFT? Is het een moeilijke techniek?

Deze blog dient om al deze vragen te beantwoorden en jou iets meer inzicht te geven over deze mooie en inspirerende techniek!

Emotional Freedom Techniques

Bovenstaande titel is dus de volledige naam van EFT. Het is een techniek dat er voor gaat zorgen dat we bewuster gaan worden van onszelf. Wanneer we bewuster zijn, gaan we meer evenwicht krijgen in onszelf. Door dit evenwicht gaan we instaat zijn om dichter bij onszelf te staan. Ik noem hieronder enkele voordelen op:

  • je gaat beter voelen

  • minder stress

  • het piekeren verminderd

  • je gaat beter kunnen loslaten

  • jouw inzicht wordt beter

  • acties die je neemt gaan van jezelf uit en niet vanuit angst, anderen, ...

  • het aanvaarden van situaties gaat makkelijker. denk aan (chronische) ziekten, het verlies van iemand dierbaar, omdat je nog geen ideale partner gevonden hebt,...

  • ...

Dit is toch fantastisch als je dit leest?

Emotional

De techniek maakt gebruik, zoals je al kan raden, van jouw emoties en wat JIJ erbij voelt. Valt het jou ook op dat ik 'JIJ' in drukletters schrijf? Gevoelens en emoties kunnen niet door een ander ingevuld worden. Want jij ervaart deze op jouw manier. Dus alles wat jij voelt, voel je. Dit klinkt heel logisch als je dit leest. Dit komt omdat je dit nu heel bewust doet en dan lijkt dit logisch. In mijn praktijk zie ik andere dingen en moet ik regelmatig mijn klanten op dit stukje er aan herinneren.

Wanneer we gaan tikken op een bepaald probleem met de bijhorende emoties, gevoelens, lichamelijke pijntjes... merken we heel snel dat we specifieker worden. Met andere woorden we gaan ons meer gaan focussen. Doordat de focus komt gaan we meer en meer dichter bij onszelf komen. Dit is ook het moment dat we stilaan laagje per laagje onszelf kunnen veranderen. Wanneer we ons kunnen veranderen gaan we naar het volgend deel van EFT.

Freedom

We gaan ons bevrijden van verdriet, een krop in de keel, druk van de schouders,... Bij een EFT sessie onder begeleiding kunnen we zou op deze manier stap voor stap trauma's gaan behandelen. We kunnen de gevoelens omzetten naar iets positief. Wanneer we op dit moment aankomen wordt er heel intensief gewerkt in jou onderbewustzijn. Omdat jou lichaam voelt dat het begint te ontspannen en zich veilig voelt wordt het hierdoor gemakkelijker om jouw probleem of verleden los te laten.

Technique

Deze techniek op zich wordt toegepast op meridianen. Dit zijn fijne lijnen die door ons lichaam lopen. Deze fijne lijntjes zijn eigenlijk energiebanen waarop knopen staan. Deze knopen staan bekend als acupunctuurpunten.

Bij EFT gaan wij ons gevoel benoemen en ook op bepaalde punten (voornamelijk in het gezicht) gaan tikken met ons vingers. Doordat meridiaan lijnen verbonden zijn met onze organen gaat EFT dus ook invloed hebben op heel ons lichaam.

Een EFT sessie maakt ook gebruik van andere technieken zoals vraagtechnieken, ontspanningsoefeningen,... Zodat ik mijn klanten nog dichter bij zichzelf kan brengen waardoor de techniek nog efficiënter wordt.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page