top of page

Neem de regie over je leven

We staan er niet vaak bij stil en dat is jammer. We willen vaak zoveel en denken dat we weten wat we willen. Maar weten we het echt wel? Durf jij jezelf de vraag te stellen of jij degene bent die de hoofdrol speelt in jouw leven?

Het is iets dat vaak voorkomt in mijn praktijk en dit kan perfect vermeden worden. Herken jij soms het volgende:

 • ik weet het soms niet meer

 • ik ben mezelf kwijt

 • anderen bepalen wat ik doe

 • ik heb van alles toe doen en ik raak niet gefocust of ik doe er te veel tijd over

 • ...

Dit zijn enkele voorbeelden dat wijst dat je even de weg kwijt bent van jouw doelen. Van wie jij bent en wilt betekenen voor deze wereld. Jij hebt nood om de regie van jouw leven terug in handen te krijgen. Dit doe je zo...

1. Schrijf je leven neer

Je neemt pen en papier of je laptop en je begint te schrijven. Je schrijft hoe je leven:

 • er nu uit ziet

 • wat je voelt

 • hoe jij over jezelf denkt

Voor dit onderwerp is het voldoende dat je echt het leven beschrijft van NU, je hoeft echt niet terug te reizen naar je verleden.

2. Schrijf een nieuw verhaal

Jij mag je creativiteit eens volledig benutten en je volledig laten gaan. Jij gaat jezelf een nieuw verhaal schrijven. Hierbij is het heel belangrijk dat je echt gaat voelen wat jij nodig hebt.  Je gaat je volgende vragen stellen:

 • wie ben ik?

 • hoe voel ik mij thuis, op mijn werk, in mijn opleiding, bij mijn familie, vrienden...

 • wat is belangrijk voor mij

 • hoe ziet mijn ideale dag eruit

 • waar ligt mijn focus

Enkele belangrijke tips:

 • jij schrijft in een krachtige vorm: 'Ik ben een persoon die...' , 'Ik beslis om...' , 'Ik sta...' , 'Ik neem ...'

 • probeer je verhaal haalbaar te maken

 • je kan regelmatig je verhaal herwerken en meer gedetailleerder maken.

 • gebruik het woord 'voelen' in plaatst van 'denken'

3. En wat erna?

Je oude verhaal:

je kan ervoor kiezen om van je oude verhaal echt afscheid te nemen.

Je kan deze weggooien en tegen jezelf zeggen dat je een nieuw hoofdstuk in je leven gaat maken en afscheid neemt van het oude. Wat ook wel leuk is om te doen is je oude verhaal op een plaats leggen waar je niet vaak komt. Wanneer je na een jaar of langer beslist om je oude verhaal nog eens te lezen ga je merken hoe jij veranderd bent en dat je meer de weg maakt naar je nieuwe verhaal.

Jouw nieuw verhaal:

Wanneer jij echte veranderingen wil doorvoeren naar je leven is het belangrijk om je nieuwe verhaal levendig te houden. Dit kan je doen door er een dagelijks ritueel van te maken om het verhaal aan jezelf voor te lezen.

Zo blijf je gefocust en trigger je jouw onderbewustzijn. Hoe vaak je iets herhaalt gaat je  onderbewustzijn dit geloven. Dit is wat je wil bereiken!

Soms is het nodig om je nieuwe verhaal na een tijdje te herwerken. Dit kan met momenten wel eens tijd opslorpen maar dat is tijd dat je in jezelf steekt en dat ga je eruit kunnen halen!0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page