top of page

Ga uit je vechtmodus

Misschien gebruik je zelf vaak volgende begrippen of hoor je ze vaak rondom jou:

  • de strijd,

  • vechten tegen,

  • samen sterk tegen...

Sinds het coronatijdperk valt me steeds meer op hoe mensen "tegen" iets zijn. Mensen beseffen alleen niet dat ze op deze manier hun focus verkeerd leggen. Waardoor dit ons enorm veel energie kost.

In deze blog vertel ik meer over wat voor een energetisch effect je creëert door ergens "tegen" te zijn.

Het kost jouw energie

Overal zijn er wel mensen tegen iets. Tegen de coronamaatregelen, tegen de vaccinatie en uiteraard waar het omdraait, tegen corona zelf.

Wanneer ik dit nog maar typ om deze blog te schrijven voel ik al wat voor een zwaar gevoel dit geeft, deze enkele zinnen zorgen al voor een donkere draaikolk in mijn lichaam. De meeste mensen zijn zich van dit proces meestal niet bewust omdat ze op dit moment te veel in hun hoofd zitten. Waardoor dat ze naar het extreme willen gaan of lichter uitgesproken dat ze een bepaalde visie creëren over hoe ze willen dat mensen gaan denken.

In dit stadium ga je gevoelens van boosheid, verdriet, vals gevoel van veiligheid,... creëren. Deze zaken zorgen ervoor dat je in een lage vibratie raakt. Met als gevolg dat je jezelf gaat moeten "gebruiken"  om jouw te moeten verkopen.

Zolang je focust op het extreme kan je niet begrijpen waarom anderen het niet kunnen zien, waarom het niet doordringt,... Want je zal merken dat je veel tegenkantingen gaat krijgen omdat jij ergens tegen bent. Dit kan ervoor zorgen dat je in een vechtmodus raakt waardoor je heel veel energie moet geven en weinig van terug krijgt.


We willen uiteindelijk meestal het zelfde

Het grappige aan heel de zaak is meestal dat hoe uiterst we ook denken en zijn, we allemaal het zelfde willen. Bij corona is het feit dat iedereen naar zijn vrijheid van vroeger terug wil. Ook hoor ik de boodschap van bezorgd zijn over elkaar. Mensen die tegen het vaccineren zijn hebben het ook goed voor met hun medemens. Mensen die voor het vaccineren zijn ook. Zij geloven erin dat dit beter is voor hun en hun medemens.

Voor mij draait dit uiteindelijk niet om tegen corona te zijn, maar ervoor elkaar zijn omdat we ons zelf en anderen willen beschermen. Voor mij komt het gevoel van LIEFDE naar boven.

Mijn tips voor meer energie
  • probeer je focus te leggen op de liefde die uiteindelijk iedereen wil doorgeven

  • wees zacht voor jezelf en ook voor degene met een uitgesproken mening

  • probeer je balans met jezelf te houden

  • blijf voelen bij jezelf

  • geef elke dag liefde aan jezelf en aan anderen


De wereld heeft JOU nodig!
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page