top of page

10 redenen om je te laten masseren

Ik denk dat de meeste mensen wel al weten hoe leuk en aangenaam het kan voelen om gemasseerd te worden. Het lichaam ontspant meer en heeft daarom een heel belangrijke invloed op jouw immuunsysteem.

Maar een goede massage gaat verder dan alleen dat. Je krijgt daarom in dit artikel van mij 10 tips waardoor jij het niet zal kunnen laten om jouw snel te laten masseren. Ook geef enkel leuke weetjes over massages. Je leest ze onder 'Weet je dit al?'

10 tips:
 1. Massage geeft een goede fysieke en psychologische resultaten en helpt uw leven in balans te houden.

 2. Diepgaande ontspanning, dit komt door de aanmaak van neuro chemische stoffen in ons systeem waardoor het lichaam zich dieper ontspant en de geest positieve gevoelens ervaart.

 3. Je krijgt een mooiere teint, omdat de fijne bloedvaatjes onder je huid geactiveerd wordt. zo komen er nieuwe voedingstoffen toegevoegd en worden giftige stoffen afgevoerd.

 4. Betere ademhaling, je ribbenkast gaat meer kunnen uitzetten om dat je ademhaling rustiger en dieper is.

 5. Betere spijsvertering zeker wanneer deze op de buik wordt gedaan. Niet alleen de afvalstoffen worden beter afgevoerd maar op het emotionele gebied gaat dit spanning en bezorgdheid meer kunnen loslaten.

 6. Je krijgt een intensievere ontgifting doordat het lymfevatenstelsel verantwoordelijk is voor de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. 

 7. Versnelde circulatie, dit voel je direct door de tintelingen die zich gaan voordoen op bepaalde plaatsen in je lichaam.

 8. Je lichaam wordt fitter, zowel je spieren als je gewrichten worden hierdoor soepel gehouden.

 9. Stijfheid kan verminderen door massages maar ook kan je je preventief laten masseren.

 10. Slapeloosheid of gebrek aan energie kan ook terug geactiveerd worden door een massage.

 • Massages is een van de gemakkelijkste methoden om gezond te worden en te blijven.

 • Masseren is iets dat wij van nature uit doen. Het is als het ware een aangeboren genezend instinct. Het is een basis behoefte van elke pasgeborenen om aangeraakt te worden.

 • In de eerste wereldoorlog werden soldaten door verpleegsters gemasseerd om hun herstel te bevorderen.

 • Hoe meer je je laat masseren hoe meer je je gaat ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je een betere samenwerking tussen de huid en de hersenen krijgt.

 • Tijdens het masseren krijg je meer celvernieuwing van de huid.

 • Massages kunnen verlichting brengen bij borstklachten zoals astma en bronchitis.

 • Ook mensen met regelmatige hoofdpijn kunnen baat hebben bij een massage.0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page