menu

Transformatie naar online coaching

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Coach Tineke

Sinds kort kan je bij Shana ook online terecht voor een persoonlijke 1-op-1-coaching. Tijdens deze online EFT sessies laat zij je één voelen met jezelf en je verlangens om van daaruit bepaalde resultaten te behalen. Daarnaast geeft ze tal van tips mee om je te helpen in de zoektocht naar meer energie in je leven en het zelfvertrouwen om je dromen waar te maken. Het afgelopen jaar onderging Silenzio een enorme transformatie. Shana gooide haar aanpak over de digitale boeg met online EFT coaching via zoom-meetings!

Afbeelding

Shana, hoe heb jij afgelopen jaar ervaren? Welke impact heeft dit gehad op het runnen van je zaak?
“Het voelde erg dubbel aan voor mij, omdat ik mijn zaak met volle passie ben gestart waarbij menselijk contact voorop staat. De pandemie heeft dat sociale contact en menselijke aanpak me eigenlijk een beetje ontnomen. Tijdens de eerste lockdown wou ik er in eerste instantie voor mijn zoontje zijn omdat hijzelf ook thuis was. De tweede lockdown ben ik even stil blijven staan bij wat echt belangrijk voor me is. Ik bekeek de mogelijkheden om mijn klanten online te coachen. Zeker nu we steeds meer naar het ‘digitale’ werden geduwd. Toen volgde ik gewoon mijn gevoel en ben ik ervoor gegaan.”​​​​​​​
Je bent inderdaad een andere weg ingeslagen en ontwikkelde zelf nieuwe online tools. Wat heb je allemaal uitgewerkt?
“Zo kwam ik op het idee om een website te creëren waarop mensen online EFT-cursussen op maat kunnen aankopen. Ik schreef een gratis e-book op basis van de meest gestelde vragen vanuit mijn praktijk. En tot slot ontwierp ik een abonnementen systeem waarbij klanten tegen verschillende tarieven op zowel korte als lange termijn online cursussen kunnen volgen. Diegene die eerst willen aanvoelen of EFT-coaching hen ligt, kunnen zich inschrijven voor een gratis oriënterende online sessie van 15 minuten. In het begin was dit allemaal erg spannend, want plots moest ik het menselijke-zijn vanuit een technisch oogpunt benaderen. Dankzij trial sessies bij vrienden en familie kon ik dat beter toepassen.”

Plots moest ik het menselijke-zijn vanuit een technisch oogpunt benaderen.

Hoe gaat de online coaching juist in zijn werk?
“Mensen kunnen zich online inschrijven voor een coaching via Zoom. Een sessie duurt ongeveer een uur waarin we starten met een verkennend en kennismakingsgesprek. Daarna zoeken we samen naar de zaken waaraan ze willen werken en het gevoel op dat moment. Eigenlijk werk ik vanuit hetzelfde principe als in mijn praktijk. Het enige verschil is, dat ik in de praktijk eerder geneigd ben de cliënt aan te tikken en ze het nu zelf doen. Dat was in het begin wat onwennig, maar ik begeleid de klanten met mijn woorden en toon het ook voor. Uiteindelijk slagen ze erin om bij zichzelf te tikken, terwijl we de energetische connectie behouden. En dat lukt even goed op afstand en online met een scherm tussen. In het begin had ik er schrik voor dat het minder goed zou werken, maar het lukt zelfs nog beter.”
Wat zijn de verschillende voordelen van het online EFT traject?
“Een belangrijk voordeel is dat de mensen geen verkeersstress hebben, doordat ze geen verplaatsing hoeven te maken. Daarnaast voelen ze zich comfortabel in hun eigen vertrouwde thuissituatie. Doordat die spanningen of nervositeit weg vallen, kan ik sneller overgaan tot de verkenning van de behoefte en de vragen daarrond. Eigenlijk geeft me dat ook wel wat ontspanning. Ik werk rustig vanuit mijn thuiskantoor - luisterend naar de fluitende vogels - in een rustige omgeving. Ik kan dezelfde coaching voorzien van op afstand en zelfs nog betere resultaten behalen. Dat was voor mij een wauw-effect!”

Moest ik nu voor de keuze staan, zou ik volledig overschakelen naar online coaching

Silenzio heeft dus al een ganse online weg afgelegd. Ben je zelf ook veranderd?
“Ja zeker. Ik ben er heel erg van verschoten welke impact het op zo een korte tijd gehad heeft op mij. Ik doe mijn werk heel graag in de praktijk. Maar het fysieke en menselijke aspect waren er altijd mee verbonden. Tot het plots weg viel. Maar moesten ze me morgen voor de keuze stellen online werken of fysiek vanuit mijn praktijk, dan zou ik op dit moment overschakelen naar volledig online coaching. En dat had ik een jaar geleden nooit voor mogelijk gehouden. Voor mij is het ook heel erg ontspannen om op deze manier te kunnen online coaching geven.”

Wil jij meer over EFT weten?
EFT (Emotional Freedom Techniques) is een prachtige techniek die iedereen zou moet kennen. Wil jij graag meer weten of deze techniek iets voor jou is? Schrijf je dan in op mijn e-maillijst van de online praktijk en ontvang 2 wekelijks mijn blog over EFT.
E-cursus: EFT voor jezelf
Wens jij graag meer info over de E-cursus: EFT voor jezelf? Of wens je hem aan te kopen? Ga naar de online praktijk door op onderstaande knop te drukken

Verder lezen

Messenger logo
Chat