menu

Silenzio, een portret

Tekst: Lifestylebooking.be


​​​​​​​Shana van Silenzio is een jonge vrouw die warmte, rust en zelfvertrouwen uitstraalt. Als jonge mama van een zoontje is ze erin geslaagd haar dromen waar te maken en balans te vinden in wat ze doet.  “Als klein meisje wist ik al wat ik wou doen later. Ik wou dansjuf worden en iets overdag met mijn handen om mensen te helpen. Tijdens de opleiding voor massagetherapeut viel het woord EFT en ik voelde direct een klik. Ik wist toen totaal nog niet wat het was, maar voelde dat ik het moest doen. Een maand later startte ik aan de 2-jarige opleiding tot EFT-coach. Dat was heel intuïtief, maar eigenlijk één van de beste beslissingen in mijn leven. En ‘s avonds geef ik danslessen dus mijn droom is uitgekomen.”Insert your text here.

Emotional Freedom Technics

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Technics en werkt op de meridianen in het gezicht, door je met je vinger op de punten te tikken. “Ik pas dit toe bij de mensen, maar ze kunnen het ook zelf doen. Het voordeel is als ik het doe, dat ze het sneller voelen. Doordat ze er niet bij hoeven na te denken, kruipen ze vroeger in hun gevoel en onderbewuste. Bij EFT is het de bedoeling dat je mag voelen wat in het dagelijkse leven niet kan. Door op die acupunctuurpunten te tikken, ga je binnen dat onaangename gevoel ontspannen. Zo creëer je automatisch een brug naar je onderbewustzijn in alle veiligheid en kun je het loslaten. Je onderbewuste geeft ook zelf aan wat het aankan om te verwerken op dit moment. Er kunnen gevoelens vrijkomen, maar het gaat nooit te zwaar zijn.”

Uiteenlopend en ongelimiteerd: angsten, pijn, stress, verdriet, smaak,...

De EFT-techniek kan ingezet worden bij heel uiteenlopende problemen of klachten, het is ongelimiteerd. “Ik heb mensen die komen met chronische pijn, angst, astma, burn-out, stress, rouwproces, trauma’s, onverwerkte gevoelens... maar het kan ook helpen bij zelfvertrouwen, verslavingen, eetstoornissen, psoriasis, of zelfs het niet lusten van groenten bijvoorbeeld. Je kunt je smaakbeleving zelfs herprogrammeren. Je kunt te weten komen waar je probleem vandaan komt. Je kunt je focus verleggen, zodat je niet meer kijkt naar de situatie waar je angstig van wordt. En zo begint de verandering. Het is heel subtiel en persoonlijk. Na de eerste sessie voel je al een hele verschil, en het werkt verder nadien. Op korte termijn kun je vlug resultaten halen. Als coach volg ik de klant in dat persoonlijk traject.”

Specialisatie in EFT-coaching, relaxatiemassages en detox behandelingen

  Shana specialiseerde zich daarnaast in de relaxatiemassage en detox lichaamspakking en gelaatsverzorging. “Tijdens een massage ontdekken mensen ook wel punten in hun lichaam waarvan ze niet wisten dat daar ook spanning zat. Soms komen er nadien ook dingen of emoties naar boven. Veel mensen hebben het moeilijk met loslaten, en daar is massage ideaal voor. De eerste stap is pure massage, maar massage brengt veel meer. Een lichaam kent geen geheimen. De ruggengraat vertelt bijvoorbeeld ook veel over blokkades. Ik werk heel intuïtief, vanuit een soort aanvoelen, en energetisch. Bij de detox behandelingen werk ik met een algenpakking voor het lichaam en speciaal vliesmasker van bamboe-extracten en citroen voor het gelaat. Het werkt heel goed tegen vochtophoping, betere doorbloeding, huidverstevigend en boost het immuunsysteem. Nadien moet je wel veel water drinken om alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen af te voeren.”

  Graag meer weten?
  Bekijk het aanbod van Silenzio hier

  Boek online
  Snel en gemakkelijk online je behandeling boeken
  Beoordeling schrijven
  Deel je ervaring met onze andere klanten

  Verder lezen

  Messenger logo
  Chat