menu

Mijn reis in de 'Low Tox'

Iedereen weet het... De dag dagelijkseproducten die we gebruiken zijn niet gezond. Maar toch nemen we geen actie om dit te veranderen. Dit heeft vaak te maken met vooroordelen. We zitten met het gedacht dat het duur is of te veel tijd in beslag neemt, dat je te veel producten in huis moet hebben om verschillende 'papjes' te maken. In dit artikel lees je mijn persoonlijke reis.

De stappen die ik zette

1. Ik moet mijn producten zelf maken

Wanneer je op het internet 'Zelf huishoudproducten maken' zoekt, kom je op heel toffe sites met recepten om inderdaad goede huisproducten te maken. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Toen ik zelf de stap maakte om zelf mijn wasmiddel te maken heb ik veel van deze recepten geprobeerd. Ik ben op zoek gegaan naar het recept wat voor mij het handigste was. Welke producten heeft de winkel in huis waar ik wekelijks mijn boodschappen doe? Uiteindelijk heb ik dat gevonden en met veel oefenen en aanpassen had ik de juiste verhoudingen gevonden.

2. De prijs valt mee

Wanneer je overschakeld naar Low Tox producten ga je merken dat het helemaal niet duur is. Bij de internet recepten heb je soms wel wat opbergruimte nodig. Omdat je vanalles nodig hebt om dit te maken. Dat is ook afhankelijk wat je wenst en ook niet te vergeten, welke producten je kan gebruiken zodat deze niet schadelijk zijn voor jouw (af)wasmachine.

Maar je zal al snel merken dat het véél goedkoper is. Dus je bankrekening zal de eerste zijn die blij is dat je overschakeld!

3. Ik mis de geuren

Als ik echt eerlijk ben was dit bij mij de grootste reden waarom ik zo getwijfeld heb om over te schakelen naar Low Tox producten. Maar gezondheid gaat voor!

Daarom begon ik ook met Esssentiël Oliën te werken. Uitteraard met de betere merken die je in een biowinkel kunt vinden.

Daar ben dan uiteindelijk met gestopt omdat ik te veel moest toedienen in mijn wasmiddel om iets gewaar te worden van het geurtje. Daarom besliste ik om ermee te stoppen en gingen we maanden door zonder een geurtje.


Afbeelding

Tot ik plots, heel onverwachts, met de juiste producten in aanraking kwam. Met de mogelijkheid om heel mijn leven te transformeren naar 'Low Tox'.

Voordelen:

 • niet veel opslagruimte nodig
 • heel jouw huishouden kan draaien met KANT en KLARE producten
 • de producten zijn volledig natuurlijk
 • GEEN parfum!
 • ze ruiken van zichzelf al heerlijk
 • geen gevaar voor kinderen en/of huisdieren
 • het kost geen tijd en elektriciteit
 • je bent voledig onafhankelijk van de winkel
 • ...
 • (ik ga hier stoppen want ik kan nog héél lang doorgaan)

Nadelen:

 • het lijkt duurder (maar met de juiste info en begeleiding kom je nog goedkoper uit!!!)


Benieuwd naar meer?

Neem actie en ga naar de 'keuze knoppen' en kies wat voor jou momenteel het belangrijkste is.

Meer info
Wil jij graag meer informatie hoe je jouw levensstijl kan veranderen? Neem dan zeker contact op en ik help jou zo snel mogelijk verder. Afspreken kan persoonlijk of via zoom.

Verder lezen

Messenger logo
Chat