menu

Brengt het wel iets op?

Wat is de bedoeling van coaching?

Wanneer je kiest om gecoacht te worden dan is dit vooral bedoelt om iets te veranderen. Het is belangrijk om te beseffen dat we de omgeving niet gaan veranderen maar dat jij bij jou zelf iets gaat veranderen. Zodat jij een mooier, gelukkiger en gezonder leven mag hebben.


Wat je beweeg redenen ook mogen zijn, is dat iedereen die aan zich zelf werkt, altijd te maken zal hebben met weerstand. Deze weerstand zorgt ervoor of jij al dan niet het leven gaat leiden dat eigenlijk voor jou voorbestemd is.

Brengt coaching dan wel op? JA, als jij bereidt bent om door jouw weerstand te gaan twijfel dan niet langer en investeer in jezelf. Het is eigenlijk een proces dat heel afhankelijk is van ‘hoe jij jou wil geven voor jezelf’.

Wat zijn de typische kenmerken van weerstand?

Als ik terug thuiskom is mijn situatie hetzelfde.

Dat is waar! Wanneer jij gecoacht wordt omwille van een minder goede thuissituatie, dan gaat daar nog niks veranderd zijn.

Maar het gaat niet over de situatie thuis (of op het werk). Het gaat om jouw! Het gaat over hoe jij de emoties errond ervaart en tijdens een sessie de kans krijgt om jou emoties los te laten.

Het punt gaat erover dat jij de verantwoordelijkheid neemt om voor jezelf te zorgen. Wanneer jij terug in jouw kracht staat kan jij jouw thuis (of werksituatie) beter aan.


Zo kan jij terug met een heldere blik kijken en eventuele correcte beslissingen nemen zonder emotioneel te reageren.


Ik heb geen zin om er over te praten.

Dit zijn de momenten dat je zeker moet doorbijten om naar een geplande sessie te gaan. Dit is de eerste valkuil die veel mensen meemaken wanneer ze aan zich zelf werken. Dit is niet gemakkelijk maar als je over deze stap bent heb je jou zelf al een sessie uitgespaard. Wanneer je deze valkuil doorhebt  ben je ook vaak alerter om deze te herkennen.


Het put me uit als ik er nog maar aan denk om het erover te hebben.

Geloof me dit is een alarmsignaal dat duidelijk duidt op weerstand. Wanneer klanten dit zeggen in mijn praktijk is dit voor mij al genoeg om direct te starten met een EFT sessie. Waarom zou ik nog meer woorden en gevoelens nodig hebben om mijn klanten hun eerste negatieve laag te verwijderen? Vaak is hun reactie dat zo plots minder moe zijn en terug energie voelen stromen. Het mooie aan EFT is dat je niet veel woorden nodig hebt want je hebt jouw gevoel mee. Dus leeg die rugzak vol weerstand en geniet van de ruimte en het ontspannen gevoel dat direct krijgt.


Ik heb dit onderwerp zo vaak aan gehaald en het blijft terug komen.

Het is inderdaad niet leuk dat je al een tijd aan jezelf werkt één bepaald thema naar boven komt. Er komt precies geen einde aan. Daarom is het belangrijk dat je zacht bent voor jezelf en dit thema. Sommige onderwerpen zitten zo diep verankerd dat je dit doortrekt in je dagdagelijkse leven. Vaak onbewust. Wanneer je in een sessie voor de zoveelste keer met jouw oude patroon geconfronteerd wordt wil dit zeggen dat jouw onderbewust zijn deze keer weer verder wilt. Stap voor stap worden de banden tot in jouw kern losgemaakt en klaar gemaakt om losgelaten te worden. Dit wil zeggen dat je aan de volgende stap bent in jouw ‘genezings-‘ proces.

E-book
Wil jij graag meer weten over over EFT en hoe deze techniek mijn leven heeft veranderd? Vraag dan GRATIS mijn E-book aan. (Na het aanvragen check zeker even jouw spam en klik me aan als veilige mail)
Affirmaties
Elke dag gaan er duizenden dingen door ons hoofd zonder dat we alles beseffen. Deze gedachten zorgen soms voor onrust over ons denken en zorgen weer voor andere problemen. Download daarom mijn 10 gratis affirmaties en krijg 10 dagen tips hoe jij affirmaties kunt toepassen in je leven. (controleer even je spam en klik aan dat ik veilige mails stuur)

Verder lezen

Messenger logo
Chat